sobota, 2 kwietnia 2016
Pulpeciki z kaszy jaglanej,komosy ryżowej i brokułu
Etykiety:
dania główne
Składniki:
- 3/4 szklanki komosy ryżowej ( quinoa )
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 brokuł
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- pół pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka suszonego lubczyku
Przygotowanie:
Komosę ryżową, kaszę jaglaną i brokuł gotujemy. Po ugotowaniu i ostygnięciu, brokuł przekładamy do miski i blendujemy go. Następnie do brokułu dodajemy ugotowane: quinoę i kaszę jaglaną. Siemię lniane mielimy w młynku do kawy i razem z posiekaną natką pietruszki i przyprawami, dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie formujemy małe kuleczki , obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju.Można podawać z ziemniakami,ryżem,makaronem,i wszelkimi kaszami.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz