czwartek, 7 kwietnia 2016
Placek bananowo-owsiany
Etykiety:
śniadania
Składniki:
- 2 banany
- 5 łyżek mleka sojowego
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki siemienia lnianego
- garść suszonej żurawiny
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie:
Banany obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki i rozdrabniamy widelcem w misce. Płatki owsiane mielimy w młynku elektrycznym i dodajemy do rozdrobnionych bananów. Następnie dodajemy 2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego, mleko sojowe, oraz żurawinę i dokładnie mieszamy. Konsystencja masy powinna być dosyć gęsta. Smażymy na oleju z dwóch stron. Najlepiej smażyć jako małe placki, ze względu na wygodne przewracanie na patelni. Po usmażeniu polewamy syropem klonowym.
Smacznego.
czy syrop klonowy jest konieczny?
OdpowiedzUsuńSyrop klonowy nie jest konieczny,ale bardzo lubię i dlatego polewam nim placek :)
Usuń