czwartek, 7 kwietnia 2016

Placek bananowo-owsiany



Składniki:
- 2 banany
- 5 łyżek mleka sojowego
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki siemienia lnianego
- garść suszonej żurawiny
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki syropu  klonowego

Przygotowanie:
Banany obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki i rozdrabniamy widelcem w misce. Płatki owsiane mielimy w młynku elektrycznym i dodajemy do rozdrobnionych bananów. Następnie dodajemy 2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego, mleko sojowe, oraz żurawinę i dokładnie mieszamy. Konsystencja masy powinna być dosyć gęsta. Smażymy na oleju z dwóch stron. Najlepiej smażyć jako małe placki, ze względu  na wygodne przewracanie na patelni. Po usmażeniu polewamy syropem klonowym.
Smacznego.

2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Syrop klonowy nie jest konieczny,ale bardzo lubię i dlatego polewam nim placek :)

      Usuń

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger