niedziela, 15 maja 2016

Kotlety marchewkowo-jaglane



Składniki:
- 4 marchewki
- 100 g kaszy jaglanej
- 3 łyżki czubrycy
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 łyżka pieprzu czarnego mielonego
- 2 łyżeczki soli himalajskiej
- pół szklanki bułki tartej
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- 3 łyżki siemienia lnianego

Przygotowanie:
Marchewkę obieramy z skórki, kroimy na grube talarki i gotujemy. Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą i również gotujemy. Gdy marchewka i kasza jaglana są ugotowane odlewamy z nich wodę i odstawiamy do ostygnięcia. Marchewkę wkładamy do miski i blendujemy. Do zblendowanej marchewki dodajemy kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, zmielone siemię lniane oraz wszystkie przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Z przygotowanej masy robimy kotleciki, panierujemy je w bułce tartej i smażymy na oleju z pestek winogron.
Smacznego.

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Również je uwielbiam.Są bardzo smaczne :)

      Usuń
  2. A może zrobisz przepis na krewetki z tofu? Takie jakimi karmią w Loving Hut?:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger