niedziela, 10 kwietnia 2016
Wstążki z cukini z pesto szpinakowym
Etykiety:
dania główne
Składniki:
- 1 cukinia
- 2 garści liści szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1/4 szklanki tartego wegańskiego parmezanu
- 2 łyżki oliwy
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
- kilka liści bazylii
- 2 pomidorki cherry
Przygotowanie:
Cukinię obieramy ze skórki.Następnie za pomocą Veggie Twistera robimy z niej wstążki. Gotowe wstążki układamy na talerzu i przechodzimy do robienia pesto. Do kielicha blendera wkładamy szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, parmezan i oliwę, sól, pieprz i blendujemy. Gotowym pesto polewamy nasze wstążki z cukinii. Całe danie nabierze wyrazu, gdy dodamy do niego kilka liści bazylii i pomidorki cherry.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz