niedziela, 5 sierpnia 2018
Makaron w sosie z nerkowców
Etykiety:
dania główne
Składniki:
- 1 szklanka nerkowców
- pół szklanki mleka sojowego (bez cukru)
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- szczypta soli himalajskiej
- szczypta pieprzu czarnego
- pęczek natki pietruszki
- 200 g dowolnego makaronu
Przygotowanie:
Nerkowce moczymy w wodzie około godziny. Po upływie tego czasu odlewamy z nich wodę i wsypujemy je do kielicha blendera. Do orzechów dodajemy mleko sojowe, płatki drożdżowe, sól, pieprz i blendujemy całość około minuty( do momentu aż sos będzie kremowy i gładki ).Do ugotowanego makaronu dodajemy sos oraz posiekaną natkę pietruszki i wszystko mieszamy.
W razie potrzeby możemy dodać więcej płatków drożdżowych dla uzyskania bardziej serowego smaku.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz