niedziela, 8 lipca 2018

Burrito


Składniki:
- 1 czerwona papyka
- 1 zielona papryka
-1 żółta papryka
- 200 g ryżu
- 1 puszka kukurydzy
- 2 czerwone cebule
- puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżki nasion kolendry
- 1 łyżeczka chili lub kilka kropel sosu piri-piri
- pół litra passaty pomidorowej
- kilka szczypt soli himalajskiej
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- 3 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie:
Ryż gotujemy i odcedzamy. Papryki i cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Podsmażamy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy kukurydzę, fasolę, świeżo zmielone nasiona kolendry oraz passatę pomidorową. Dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy ryż oraz resztę przypraw. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy w tortilli lub jako oddzielne danie.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger