niedziela, 24 czerwca 2018

Sojowy gyros



Składniki:
- 50 g kotletów sojowych
- 200 g fasolki szparagowej żółtej
- 500 g ziemniaków
- pół papryki czerwonej
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 łyżka przyprawy kebab-gyros
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżeczka soli himalajskiej

Przygotowanie:
Kotlety sojowe gotujemy około 5 minut w posolonej wodzie, a następnie odcedzamy i pozostawiamy do odsączenia. W międzyczasie obieramy ziemniaki i pozbawiamy fasolkę szypułek. Fasolkę i ziemniaki gotujemy. Odcedzone kotlety sojowe kroimy na centymetrowe paski i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej rzepakowy. Dodajemy przyprawę kebab-gyros, 2 łyżki sosu sojowego i smażymy około 10 minut. Po usmażeniu nakładamy na talerz razem z ziemniakami, fasolką oraz pokrojoną surową papryką. Natkę pietruszki siekamy i dekorujemy nią ziemniaki.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger