sobota, 14 kwietnia 2018
Fasonella
Etykiety:
pasty
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej białej fasoli
- 3/4 szklanki suszonych śliwek
- 1/2 szklanki suszonych daktyli
- 3 łyżki syropu klonowego lub syropu z agawy
- 2 łyżki kakao
- 1/4 szklanki mleka sojowego
Przygotowanie:
Fasolę moczymy około 12 godzin, a następnie gotujemy do miękkości. Śliwki i daktyle zalewamy wodą i moczymy około godziny przez zrobieniem pasty. Do dużej miski wsypujemy fasolę, odcedzone z wody daktyle i śliwki. Blendujemy wstępnie około 3 minut. Po tym czasie dodajemy resztę składników i blendujemy jeszcze przez chwilę aby pasta była gładka. Opcjonalnie można dodać trochę więcej syropu klonowego, melasy, syropu z agawy aby pasta była słodsza.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz