sobota, 27 maja 2017

Sałatka ziemniaczana


 
 
 
 
 
 
 
Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 4 ogórki kiszone
- 4 ogórki małosolne
- 2 korzenie pasternaku
- 2 małe cebulki
- 200 g pieczarek marynowanych
- pęczek szczypiorku
- pół pęczka rzodkiewki
- pół szklanki sojonezu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego

Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w łupinie. Gdy będą ugotowane odstawiamy je do
ostygnięcia. Po tym czasie ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w grubą
kostkę. Pokrojone ziemniaki wrzucamy do bardzo dużej miski. Do
ziemniaków dodajemy ogórki pokrojone w kostkę. Pasternak obieramy ze
skórki i kroimy w 2-3 centymetrowe cieniutkie słupki i również dodajemy
do ziemniaków. Cebulki oraz szczypiorek drobno siekamy , rzodkiewkę
kroimy w pół plasterki i dodajemy do całości. Dorzucamy marynowane
pieczarki, sojonez i resztę przypraw. Całość mieszamy delikatnie dużą
łyżką.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger