niedziela, 5 lutego 2017

Racuchy bananowe


Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- półtora  szklanki mleka sojowego
- 3 łyżki oleju
- 2 banany
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:
Banany obieramy ze skórki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Do miski, w której znajdują się rozgniecione banany dodajemy pozostałe składniki ( oprócz oleju ) i blendujemy całość na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy z obu stron ( wylewając niewielką ilość ciasta na rozgrzany olej ). Racuchy smażymy aż się zarumienią i urosną. Podajemy z konfiturą z dyni i pomarańczy, ulubionym dżemem lub z jabłkiem :)
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger