sobota, 14 stycznia 2017

Krążki cebulowe


Składniki:
- 2 duże białe cebule
- 1/2 szklanki mąki
- 1/3 szklanki wody
- 1/2 łyżeczki soli
-  1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 litra oleju rzepakowego

Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w grube talarki. Talarki rozdzielamy na pojedyncze okręgi cebulowe i ściągamy błonki, które się pomiędzy nimi znajdują. Następnie do miski wsypujemy mąkę, przyprawy oraz dolewamy wodę. Mieszamy całość widelcem aby powstała dość gęsta mieszanina. Pojedyncze krążki maczamy w mieszaninie mąki, wody oraz przypraw. Smażymy na dobrze rozgrzanym głębokim oleju aż się zarumienią.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger