środa, 11 maja 2016

Placki meksykańskie



Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/4 szklanki mąki żytniej
- 1 łyżeczka chilli
- 1 łyżeczka suszonej czerwonej papryki
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- 1,5 łyżeczki soli
- pół szklanki oliwy


Przygotowanie:
Zalewę z puszek z fasolą odlewamy a fasolę przekładamy do dużej miski. Paprykę oraz cebulę kroimy na paseczki i razem z resztą składników dodajemy do miski z fasolą. Całość mieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy naszą masę, formując z niej niewielkie placki. Placki wyśmienicie smakują z ostrą salsą pomidorową.
Smacznego.

2 komentarze:

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger