piątek, 20 maja 2016

Pieczone bataty,topinambur i marchewka



Składniki:
- 2 bataty
- 3 marchewki
- 4 topinambury
- pół łyżeczki suszonej mięty
- pół łyżeczki suszonej melisy
- pół łyżeczki suszonej natki pietruszki
- pół łyżeczki suszonego lubczyku
- 2 łyżki oleju rzepakowego


Przygotowanie:
Topinambur myjemy i lekko ścieramy jego skórkę przy pomocy drucianego zmywaka. Marchewki i bataty obieramy ze skórki. Wszystkie warzywa kroimy w dosyć grube słupki, następnie umieszczamy w misce, dodajemy olej oraz wszystkie przyprawy i mieszamy. Warzywa umieszczamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 25 minut. Do pieczonych warzywnych słupków wspaniałym dodatkiem jest sojonez.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger