niedziela, 5 marca 2017

Pasta z czerwonej soczewicy i warzyw korzeniowych


Składniki:
- 200 g czerwonej soczewicy
- pół dużego selera
- 3 pietruszki
- 3 marchewki
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- 2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżeczki soli

Przygotowanie:
Soczewicę płuczemy, a następnie gotujemy w 2 szklankach wody. Gdy soczewica będzie ugotowana pozostawiamy ją do ostygnięcia. Seler, pietruszkę i marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Warzywa i soczewicę wrzucamy do dużej miski i blendujemy. Na koniec dodajemy przyprawy i mieszamy całość żeby przyprawy równomiernie się rozprowadziły po paście.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger