niedziela, 12 marca 2017

Pudding chia z konfiturą z dyni


Składniki:
- 4 łyżki nasion chia
- 300 ml mleczka kokosowego
- 100 g konfitury z dyni ( lub innej ulubionej )
- 2 łyżki migdałów w płatkach

Przygotowanie:
Dzień przed przygotowaniem deseru zabieramy się za zrobienie puddingu. Do dwóch szklanek  wsypujemy po dwie łyżki nasion chia i do każdej szklanki wlewamy po 150 ml mleczka kokosowego. Nasiona i mleczko energicznie mieszamy łyżeczką i wstawiamy na pół godzimy do lodówki. Po tym czasie wyciągamy pudding i znowu energicznie mieszamy łyżeczką. Pudding wstawiamy do lodówki na całą noc. Na drugi dzień pudding będzie miał zwartą konsystencję. Po wyjęciu go z lodówki nakładamy na pudding konfiturę z dyni ( lub inną ), posypujemy wierzch migdałami w płatkach i gotowe.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger