sobota, 27 sierpnia 2016

Lody jarmużowe,jagodowe i bananowe



Lody jarmużowe:
- garść jarmużu
- 1 mrożony banan
- 1/2 szklanki mleka roślinnego

Lody jagodowe:
- 1 szklanka jagód
- 1 mrożony banan
- 1/2 szklanki mleka roślinnego

Lody bananowe z chia
- 2 mrożone banany
- 3 łyżeczki "galaretki" z chia
- 1/2 szklanki mleka roślinnego

Przygotowanie "galaretki" z chia:
Kilka łyżeczek nasion chia rozrabiamy w kubku z wodą i energicznie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie powstanie dość gęsta zawiesina, konsystencją przypominająca  galaretkę.

Przygotowanie wszystkich  3 wersji smakowych:
Wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera i dokładnie miksujemy. Przelewamy płyn do  specjalnych foremek do lodów i mrozimy.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger