piątek, 3 czerwca 2016

Botwinka ze szpinakiem



Składniki:
- pęczek botwiny
- duża garść szpinaku
- 2 średnie buraki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- ćwiartka selera
- pół puszki mleka kokosowego
- pół pęczka natki pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- pół pęczka koperku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka soli himalajskiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego


Przygotowanie:
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie przekładamy je do garnka i zalewany je 2 litrami wody. Dodajemy pokrojone w kostkę buraki i botwinkę. Gotujemy około 15 minut. Po tym czasie wrzucamy do garnka posiekany koperek, szpinak, pietruszkę, sól i czosnek. Gotujemy jeszcze 5 minut. Następnie dodajemy sos sojowy, pieprz oraz całość zabielamy mlekiem kokosowym.
Smacznego.

2 komentarze:

  1. Botwinka..! uwielbiam, świetna propozycja ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Botwinka to moja ulubiona zupa w okresie letnim.Też ją uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger