niedziela, 19 czerwca 2016

Makaron z pesto pomidorowo-orzechowym



Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti
- 100 g suszonych pomidorów w zalewie
- 2 małe pomidory
- 3-4 liście bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki orzechów nerkowca
- 1/2 szklanki orzechów ziemnych

Przygotowanie:
Orzechy nerkowca i orzechy ziemne moczymy w ciepłej wodzie około godziny. Pomidory musimy sparzyć w gorącej wodzie aby zdjąć z nich skórkę. Do dużej miski wkładamy suszone pomidory, orzechy nerkowca i ziemne ( bez wody w której się moczyły), pomidory bez skórki (rozdrobnione na mniejsze części), liście bazylii oraz oliwę. Wszystkie składniki blendujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy go naszym pesto.
Smacznego.

4 komentarze:

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger