sobota, 12 listopada 2016

Galart warzywny


Składniki:
- pół szklanki ugotowanej marchewki pokrojonej w talarki
- pół szklanki groszku konserwowego
- pół szklanki kukurydzy konserwowej
- kilka gałązek natki pietruszki
- 3 łyżeczki agaru
- 3 szklanki wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 cytryna

Przygotowanie:
Do silikonowej formy do babeczek lub innego naczynia wkładamy po łyżce marchewki, groszku, kukurydzy i kilka liści natki pietruszki. W garnku rozrabiany 3 łyżeczki agaru w 3 szklankach wody, dodajemy sól, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2 minuty. Gotową mieszanką wody z agarem zalewamy nasze warzywa i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce lub do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem galartów skrapiamy je sokiem z cytryny.
Smacznego.

2 komentarze:

  1. Nie jest to raczej w moim guście, ale wygląda ciekawie :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda i smakuje. Co jakiś czas można zjeść "od święta" :)

      Usuń

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger