sobota, 12 listopada 2016
Galart warzywny
Etykiety:
śniadania
Składniki:
- pół szklanki ugotowanej marchewki pokrojonej w talarki
- pół szklanki groszku konserwowego
- pół szklanki kukurydzy konserwowej
- kilka gałązek natki pietruszki
- 3 łyżeczki agaru
- 3 szklanki wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 cytryna
Przygotowanie:
Do silikonowej formy do babeczek lub innego naczynia wkładamy po łyżce marchewki, groszku, kukurydzy i kilka liści natki pietruszki. W garnku rozrabiany 3 łyżeczki agaru w 3 szklankach wody, dodajemy sól, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2 minuty. Gotową mieszanką wody z agarem zalewamy nasze warzywa i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce lub do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem galartów skrapiamy je sokiem z cytryny.
Smacznego.
Nie jest to raczej w moim guście, ale wygląda ciekawie :))
OdpowiedzUsuńWygląda i smakuje. Co jakiś czas można zjeść "od święta" :)
Usuń