sobota, 25 czerwca 2016
Zupa krem z białych i zielonych szparagów
Etykiety:
zupy
Składniki:
- 500 g białych szparagów
- 200 g zielonych szparagów
- 1/3 szklanki mleka sojowego
- pęczek włoszczyzny na bulion
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 łyżeczka soli himalajskiej
- 1 liść laurowy
- 2 ziarenka ziela anglielskiego
- słonecznik ( garść )
Przygotowanie:
Włoszczyznę obieramy, kroimy i gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim w 1,5 litra wody. Do bulionu wrzucamy obrane i pokrojone szparagi ( zielone i białe ). Gotujemy 15 minut. Następnie wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i blendujemy wszystko na krem. Zupę możemy zabielić mlekiem sojowym. Zupę dekorujemy słonecznikiem.
Smacznego.
Uwielbiam szparagi! ;D Propozycja trafiona w mój gust ;)
OdpowiedzUsuńSezon na szparagi zawsze warto maksymalnie wykorzystać :)
Usuń