niedziela, 19 czerwca 2016
Makaron z pesto pomidorowo-orzechowym
Etykiety:
dania główne
Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti
- 100 g suszonych pomidorów w zalewie
- 2 małe pomidory
- 3-4 liście bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki orzechów nerkowca
- 1/2 szklanki orzechów ziemnych
Przygotowanie:
Orzechy nerkowca i orzechy ziemne moczymy w ciepłej wodzie około godziny. Pomidory musimy sparzyć w gorącej wodzie aby zdjąć z nich skórkę. Do dużej miski wkładamy suszone pomidory, orzechy nerkowca i ziemne ( bez wody w której się moczyły), pomidory bez skórki (rozdrobnione na mniejsze części), liście bazylii oraz oliwę. Wszystkie składniki blendujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy go naszym pesto.
Smacznego.
Uwielbiam pesto w każdej postaci! :D Twoja wersja jest bardzo kusząca!
OdpowiedzUsuńJest makaron,pomidory,orzechy.Niewiele więcej potrzeba do szczęścia;)
UsuńIdealny obiad ;)
OdpowiedzUsuńJasne,że tak :)
Usuń