niedziela, 23 kwietnia 2017

Budyń jaglany



Składniki:
- 100 g kaszy jaglanej
- 3 łyżki kakao
- 1/4 szklanki mleka sojowego lub kokosowego
- 2 łyżki syropu klonowego
Dodatki: truskawki, płatki migdałowe, wiórki kokosowe

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy. Gdy kasza jest ugotowana i jeszcze gorąca, dodajemy do niej resztę składników i blendujemy na gładką masę. Kasza musi mieć konsystencję gęstego budyniu. Gotowy budyń możemy podawać z owocami i innymi dodatkami.
Smacznego.

2 komentarze:

  1. Zrobiłam. Pycha, łatwe, zdrowe, polecam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetnie! Cieszę się, że smakuje. Kasza jaglana króluje ;)

      Usuń

Copyright © 2014 plantseveryday , Blogger