niedziela, 19 listopada 2017
Dynia hokkaido faszerowana czarną fasolą
Etykiety:
dania główne
Składniki:
- 1 dynia hokkaido
- 2 szklanki czarnej fasoli
- 100 g kaszy jaglanej
- 1 czerona papryka
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1,5 łyżeczki czarnego pieprzu ( świeżo mielonego )
-1 łyżeczka soli
- 1 łyżka stołowa zielonej czubrycy
Przygotowanie:
Z dyni ścinamy górną część i wydrążamy niejadalną część miąższu i pestki. Kaszę jaglaną gotujemy . Fasolę moczymy ok. 8 godzin i gotujemy. Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy ok. 5 minut na oleju. Do podsmażonych warzyw dodajemy kaszę jaglaną i czarną fasolę. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Takim farszem wypełniamy dynię i pieczemy ją ok. 30 minut w 200 stopniach.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz