sobota, 27 sierpnia 2016
Lody jarmużowe,jagodowe i bananowe
Etykiety:
desery
Lody jarmużowe:
- garść jarmużu
- 1 mrożony banan
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
Lody jagodowe:
- 1 szklanka jagód
- 1 mrożony banan
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
Lody bananowe z chia
- 2 mrożone banany
- 3 łyżeczki "galaretki" z chia
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
Przygotowanie "galaretki" z chia:
Kilka łyżeczek nasion chia rozrabiamy w kubku z wodą i energicznie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie powstanie dość gęsta zawiesina, konsystencją przypominająca galaretkę.
Przygotowanie wszystkich 3 wersji smakowych:
Wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera i dokładnie miksujemy. Przelewamy płyn do specjalnych foremek do lodów i mrozimy.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz