Składniki: - 4 duże ziemniaki - 4 ogórki kiszone - 4 ogórki małosolne - 2 korzenie pasternaku - 2 małe cebulki - 200 g pieczarek marynowanych - pęczek szczypiorku - pół pęczka rzodkiewki - pół szklanki sojonezu - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka pieprzu czarnego Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w łupinie. Gdy będą ugotowane odstawiamy je do ostygnięcia. Po tym czasie ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w grubą kostkę. Pokrojone ziemniaki wrzucamy do bardzo dużej miski. Do ziemniaków dodajemy ogórki pokrojone w kostkę. Pasternak obieramy ze skórki i kroimy w 2-3 centymetrowe cieniutkie słupki i również dodajemy do ziemniaków. Cebulki oraz szczypiorek drobno siekamy , rzodkiewkę kroimy w pół plasterki i dodajemy do całości. Dorzucamy marynowane pieczarki, sojonez i resztę przypraw. Całość mieszamy delikatnie dużą łyżką. Smacznego.
sobota, 27 maja 2017
Sałatka ziemniaczana
Etykiety:
sałatki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz