piątek, 17 marca 2017
Kotlety z ziemniaków i jarmużu
Etykiety:
dania główne
Składniki:
-1 kg ziemniaków
- 2 duże garści jarmużu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1/4 szklanki bułki tartej
- 2 łyżeczki soli
- 3 łyżki oleju rzepakowego ( do smażenia )
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
- 2 łyżeczki cząbru
- 2 łyżeczki czosnku suszonego
- 4 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, gotujemy i robimy z nich puree. Ziemniaki odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnego puree dodajemy natkę pietruszki, drobno posiekany jarmuż, wszystkie przyprawy i zmielone siemię lniane, Mieszamy wszystko i formujemy niewielkie kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz