sobota, 3 marca 2018
Pankejki z czekoladą i granatem
Etykiety:
dania główne
Składniki:
- 300 ml mleka roślinnego
- 200 g mąki pszennej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 dojrzały owoc granatu
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 100 g ulubionych powideł ( u mnie śliwkowe )
- 100 ml oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Mąkę, mleko oraz proszek do pieczenia umieszczamy w misce i miksujemy wszystko na dość gęste ciasto naleśnikowe. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, czekamy aż się rozgrzeje i wlewamy porcję ciasta. Smażymy z obu stron aż wysmażymy całe ciasto naleśnikowe. Usmażone naleśniki układamy jeden na drugim i smarujemy co 2 lub 3 powidłami. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią pankejki. Na górze rozsypujemy nasiona granatu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz